KÁRRENDEZÉS ÜGYINTÉZÉS


Ön leadja szervizünkbe gépkocsiját és mi mindent elintézünk legyen belföldi vagy nemzetközi kárügy. Anyagi megterhelést sem jelent Önnek, mivel mi egyenesen a biztosítóknak nyújtjuk be a kárral kapcsolatos kárigényt. A szerviz és a biztosító egymás között rendezi a számla kifizetését.

Cégünk továbbá Önt ingyenes csereautóval és ingyenes autómentéssel segíti, illetve bizonyos esetekben önrész és "avulás" átvállalásával teszi elviselhetőbbé a kialakult helyzetet.

Magyarországon az összes biztosítótársasággal szerződésünk, illetve megállapodásunk van, így az ügyintézés Önnek egy perc idejét sem emészti fel.

A kárrendezés folyamata:

1. Kárbejelentéshez szükséges iratok:

baleseti bejelentő (kék-sárga)
forgalmi engedély
vezetői engedély
törzskönyv vagy finanszírozott gépjármű esetén a finanszírozó neve
biztosítás érvényességét igazoló csekk vagy kötvény
letölthető aláírt kárbejelentő nyomtatvány
letölthető aláírt meghatalmazás
Áfa nyilatkozat
Cég esetén továbbá aláírási címpéldány, cégbírósági bejegyzés, illetve aláírásoknál bélyegző

2. Kárfelvétel:

A kárbejelentést követően a biztosító megbízott kárszakértője rögzíti a gépkocsin lévő sérülések helyét, illetve mértékét és meghatározza a kárfelvételi jegyzőkönyvön a javítás módját és az esetleges alkatrész cseréket.

A kárfelvételi jegyzőkönyv alapján a szervizünk elkészít egy javítási kalkulációt, amit a biztosító jóváhagy, illetve a felvett adatok alapján mérlegel és kiadja a jogalapi igazolást. Ezt minden esetben meg kell várni, mert a javítás végén az eljáró biztosító a kártérítés összegét a kiállított számla alapján rendezi.

A jogalapi igazolás megérkezése után kezdődhet a biztosító által előírt javítások elvégzése. Amennyiben gépkocsija banki finanszírozott, úgy ebben az esetben felvesszük a kapcsolatot a megfelelő bankkal és kérjük tőlük az engedményező nyilatkozatot.

3. A jármű átvétele

A gépkocsi elkészülésekor Önnek nincs más dolga, mint a gépkocsi átvétele és Casco kár esetén a szerződésében meghatározott önrész befizetése.

Szolgáltatásaink között megtalálja az ingyenes hozom-viszem szolgáltatást, az ingyenes csereautó lehetőségét, Pest megyében az ingyenes autómentést és a teljeskőrű ügyintézést.

A cégünket való meghatalmazás letöltéséhez kérjük kattintson ide!

A kárbejelentési lapok letöltéséhez kérjük kattintson ide!

Ha bármilyen kérdése van kérjük keresse munkatársunkat!
E-mail: kar@toycar.hu
Telefon: (36-30) 633-2424